Slaný koláč s klobásou

6-8 porcií príprava: 70 minút

1 lístkové cesto 350 g klobásy nakrájanej na kolieska, môžete použiť rôzne druhy 1 malú cibuľu 1 strúčik cesnaku 100 g strúhanej mozzarelly 100 g strúhaného syra (napr. eidam, gouda) 2 vajcia 3 vajcia uvarené natvrdo 250 ml sladkej smotany 33 % olej soľ a korenie


Lístkové cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske a preneste do pripravenej koláčovej formy (s priemerom cca 25 cm). Pomocou vidličky popichajte cesto. Vonkajší okraj preložte a stlačte nadol, aby náplň nevytekala. Na panvicu nalejte olej a opečte na nej klobásu, nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Dajte bokom pár koliesok klobásy, zvyšok zmesi nasypte na cesto. Vajcia vymiešajte so syrom, mozzarellou, smotanou, soľou a čiernym korením. Zmesou prelejte náplň v korpuse. Uvarené vajcia ošúpte a každé narežte na hrubšie kolieska. Tie poukladajte na zmes. Pečte 10 minút pri 200 °C. Potom koláč vyberte, navrch naukladajte kolieska klobásy, ktoré ste si dali bokom, znížte teplotu na 190 °C a dopekajte ešte 25 minút. Pred podávaním nechajte mierne vychladnúť.

foto: redakcia, shutterstock


https://magnetpress.online/?p=177045&preview=true - EDIT --- 177045

NOVINKY